Vision-Expert Kft. oklevél, 2021 Magyar Ipari Célgép Nagydíj
Vision-Expert Kft. oklevél, 2021 Magyar Ipari Célgép Nagydíj

Gépész Szalon 2021. - Magyar Ipari Célgép Nagydíj díjátadó rendezvénye

 

A LINAMAR különdíjának nyertese: „VEXiS dióda méret ellenőrző és repedés vizsgáló célgép”, melyet a Vision-Experts Kft. nyert el, tervező: Simon Ervin a társaság fejlesztési igazgatója. A nyeremény: a Linamar Hungary Zrt. 150.000 Ft értékben forgácsolási bérmunkát ajánl fel a nyertesnek.

Camera obscura
Camera obscura

MÉRNÖKI SZEMLÉLET

 

"... a mérnök szó eredetét kutatva rátalálhatunk az angol engineer szóhoz hasonlóan az 1250-es évekből származó latin ingenium szóra. Ez egy ún. innate, vagyis eredeti, a születéstől fogva jelenlevő tulajdonságot és főleg észerőt és ebből következtethetően valami ügyes találmányt jelentett. Az 1325 körüli angol eredetű engine szó hadi találmányt (például a katapultot), az engineer szó pedig ilyen harci gépek feltalálóját és gyártóját, majd annak használatában jártas egyént értelmezett, később mindenféle gép, vagyis ügyes fejtörésből származó szerkezet, masina szakszerű működtetőjét."

Figyelünk elődeinkre, és mindennapi munkával, szemléletünkkel igyekszünk követni az elmúlt 8 évszázad mérnöki alkotóit, a célszerű, "szükséges és elégséges" megoldás megtalálásával, pontos kivitelezésével.